Gyártók „Bébi SUV-t” dobhat piacra a Mercedes

„Bébi SUV-t” dobhat piacra a Mercedes

autopro.hu/Sz.K. | 2023.03.27 12:23

„Bébi SUV-t” dobhat piacra a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz Group Media

A leendő kompakt terepjáró a Mercedes Modular Architecture (MMA) platformon alapul majd - hasonlóan a hamarosan megjelenő Mercedes-Benz CLA-hoz. A G-osztályhoz tartozó, de viszonylag kicsi SUV (vagy inkább crossover) benzines és elektromos változatban is elérhető lesz.

Hirdetés

A Mercedes jelenleg egy új terepjáró-koncepción gondolkodik, amely jóváhagyása esetén az ötödik „belépő szintű luxus” modellje lenne, ami a következő három évben négy másik modellhez csatlakozna. Amellett, hogy a Mercedes beteheti a lábát az egyre népszerűbb crossover szegmensbe – csatlakozva a Jeep Avenger, a Mini Aceman és a Ford MEB-alapú elektromos társaihoz –, a mini Mercedes-Benz G-osztály kulcsfontosságú a „G” modell jövőjét illetően.

A hamarosan megjelenő CLA-hoz hasonlóan az új kompakt terepjáró is 800 voltos rendszert használ, amely lehetővé teszi, hogy egy 350 kilowattos töltővel 30 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra töltse fel az akkumulátort. Az új, közel 100 kilowattóra kapacitású szilícium-anód akkumulátor bevezetése azt jelenti, hogy a hatótávolság messze meghaladja a hagyományos benzines riválisaiét – de hivatalos adat erről még nincsen.

Egy lágy hibrid benzines változat is elképzelhető a kínálatban az Autocar szerint, de a Mercedes bizonyos piacokon nem fogja kínálni ezt a verziót, mivel a cég terepjárókért felelős főnöke, Emmerich Schiller szerint az új „G” almárka célja „a luxus és a terepjáró képességek páratlan kombinációjának biztosítsa egy elektromos járműben.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink