kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Ezeken a helyszíneken lesznek adóellenőrzések március végétől

Március utolsó hetében is országszerte végez majd ellenőrzéseket az adóhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Adótraffipax oldala szerint március 25-től ezeken a helyszíneken lesznek tervezett adóellenőrzések:

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 27. és április 2. között szerdán Pécsett a „Street Food” éttermekben, csütörtökön Bólyban, Lánycsókon és Dunaszekcsőn az élelmiszerboltokban, pénteken pedig szintén Pécsett, a sportruházati üzletekben ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 13. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • március 27. (hétfő)                  Martfű       
  • március 28. (kedd)                  Jászberény
  • március 29. (szerda)               Szolnok      
  • március 31. (péntek)               Rákóczifalva

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. március 27. és 31. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • március 27. (hétfő)                     Rétsági járás,
  • március 28. (kedd)                     Szécsényi járás,
  • március 29. (szerda)                   Salgótarjáni járás,
  • március 30. (csütörtök)               Balassagyarmati járás,
  • március 31. (péntek)                   Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a mezőgazdasági boltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. április 1. és 30. között Nagykőrös, Szigethalom, Veresegyház, Monor, Szentendre, Zsámbék, Érd, Vác, Budaörs, Százhalombatta, Cegléd, Dabas, Nagykáta településeken a piacokat, kitelepüléseket ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. március 27. és 31. között az alábbi településeken ellenőrzik a gazdaboltokat, valamint a dísznövény- és virágkertészeteket:

  • március 27. (hétfő) Baktalórántháza,
  • március 28. (kedd) Kisvárda,
  • március 29. (szerda) Nyírtelek, Rakamaz,
  • március 30. (csütörtök) Mándok,
  • március 31. (péntek) Nyíregyháza.

A fentieken túl 2023. április 3. és 6. között a húsvéti termékek árusítóit is ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát, különösen a pénzkészlet egyezőséget, az adatkapcsolatot, valamint az éves felülvizsgálat elvégzését. Ezentúl az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 27. és április 6. között az ajándék-, hús- és élelmiszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2023.03.27.

Nagydorog

2023.03.28.

Bonyhád

2023.03.29.

Tamási

2023.03.30.

Simontornya

2023.03.31.

Bátaszék

2023.04.03.

Tolna

2023.04.04.

Paks

2023.04.05.

Dombóvár

2023.04.06.

Szekszárd

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Robotika, drónok, MI, kibertámadás, élményautózás - idén is sok izgalmat tartogat a Lányok Napja

Április 25-én rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 13. alkalommal várják a... Teljes cikk

Ma rendezik a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar... Teljes cikk

Nagy Márton: jövőre újraindul a gazdasági növekedés, a munkaerőpiac is megmozdult

Jövőre újraindul a gazdasági növekedés: az idei 2,5 százalék után 2025-ben 4,1 százalékos bővülést várnak - mondta a nemzetgazdasági miniszter... Teljes cikk