Beszállítók Nagy sikert arattak a Vitesco e-autós alkatrészei

Nagy sikert arattak a Vitesco e-autós alkatrészei

autopro.hu/V.R. | 2023.03.27 06:16

Nagy sikert arattak a Vitesco e-autós alkatrészei

Fotó: Continental

A Vitesco Technologies elektromos meghajtásokkal és egyéb alkatrészekkel mintegy 1,1 milliárd eurós forgalmat bonyolított le a tavalyi évben, szemben a 2021-es 0,9 milliárd euróval. A beszállító szerint az elektrifikációs termékek egyre fontosabbá válnak, és hamarosan az értékesítés nagy részét képezik majd.

Hirdetés

A Vitesco a 2022-es pénzügyi évben 14 milliárd euró értékű megrendelést könyvelhetett el, amelyből 10,4 milliárd eurót az elektrifikációs termékek tettek ki. Összességében a Vitesco Technologies tavaly évvégére 58,5 milliárd eurós megrendelésállományt tartott nyilván, melynek 46 százaléka elektromos ágazatban volt.

„A 2022-es megrendeléseink háromnegyede a villamosítási üzletágból származik, ez új rekordot jelent. Az elektromos járművekre való átállás egyre nagyobb lendületet vesz, és most már megállíthatatlan” - mondta Andreas Wolf a Vitesco Technologies vezérigazgatója.

Reménykednek a profitban

A korábbi Continental divízióból létrejött cég jelenleg még erősen kötődik a belső égésű motorokhoz – számol be róla az electrive.com. A vállalat tavaly összességében 9,07 milliárd eurós forgalmat produkált, ebből 1,1 milliárd euró származott az elektromos termékekből, ami 12,1 százalékos részesedését jelentett az eladásokból. A beérkező megrendelések alapján azonban várható, hogy ez az arány jelentősen növekedni fog.

Ezt a növekedést jelzi az elektrifikációs technológiai részleg növekedése is, ahol a bevétel 17,6 százalékkal 692 millió euróra nőtt. Jelenleg a részleg még nem nyereséges, azonban a vállalat középtávon 5 milliárd eurós elektrifikációs értékesítés elérését tűzte ki célul. A Vitesco közleménye szerint ennek mintegy 90 százalékát már lekönyvelték a rendelésállományban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink