Hirdetés

Saját grafikus chipet fejleszt a Samsung, hogy tartani tudja a lépést az Apple-lel



|

A gyártó a jelek szerint komoly lépésre szánta el magát, miután az elmúlt években nem sikerült kiemelkedőt letenni az asztalra.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S22 Európába az AMD-féle Xclipse 920 GPU-val megtámogatott Exynos 2200-zal érkezett, ennek a rajtja azonban nem volt kifejezetten combos, az SoC teljesítménye bőven hagyott kívánnivalót maga után. Miközben a Qualcomm egyre durvább lapkákat villant és az Apple chipjei is remekül szuperálnak, a koreai óriás döntéshelyzetbe került, és a jelek szerint bíznak az AMD technológiájában, de a saját mérnökeik kezébe adnák a gyeplőt.

A legfrissebb szivárgások szerint a vállalat saját GPU fejlesztésébe kezdett, de nem a nulláról próbálják összehozni a chipet, hanem az AMD RDNA2 architektúrájára építkeznek.

Hirdetés

Az Exynos 2200-at megelőzően még az  ARM Mali chipjeit használták, de ez a közeljövőben megváltozhat, a vállalatnak ugyanis fel kell kötnie azt a bizonyos gatyát, ha lépést akarnak tartani a Qualcomm és az almás cég fejlesztéseivel.

Persze senki ne álljon fél lábon, amíg bemutatják a hardvert, a szivárogtató szerint ugyanis még legalább három évre vagyunk attól, hogy befussanak az első ilyen telefonok. Az AMD technológiájában egyértelműen van potenciál, hiszen ray-tracing tesztekben simán verik a Snapdragon 8 Gen 2-t, úgyhogy csak remélni tudjuk, hogy nem okoznak majd csalódást a Samsung mérnökei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.