Végre kiderült, miért melegebbek egyes szellentések a többinél

Forrás: Shutterstock -
szellentés egészség emésztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szellentés az életünk szerves része és előfordul, hogy szokatlan meglepetéseket tartogat. Egy professzor elmagyarázza, miért érezhetünk különbséget puki és puki között.

Ha valaha tapasztaltad már, hogy egyes bélgázeresztések melegebbnek hatnak a többinél, nem vagy egyedül. Lisa Ganjhu, az NYU Langone Health gasztroenterológiaprofesszora elárulta, hogy ez csak érzéki csalódás, ugyanis a testünkből távozó gázok hőmérséklete mindenképp ugyanolyan lesz, mint amilyen az emésztőrendszerben uralkodik.

Forrás: Shutterstock

Néhányan azonban égő érzést is tapasztalhatnak szellentéskor, ami sajnos arra utalhat, hogy valami nincs rendben, például aranyér, gyulladás vagy sérülés állhat a háttérben. A furcsa melegérzetet emellett okozhatja erősen fűszeres vagy savas ételek fogyasztása is.

Az Egyesült Királyság Országos Egészségügyi Szolgálatának (NHS) weboldalán az áll, hogy bár a szellentés teljesen normális dolog, amennyiben kellemetlenséget okoz vagy túl gyakran, nagy mennyiségben jelentkezik, esetleg elviselhetetlen a szaga, mindenképp szükséges felkeresnünk az orvosi rendelőt – írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.