Alonso a Forma-1 legnagyobb meglepetését okozó csapatához hasonlítja az Aston Martint

Forma-1, Brawn GP, Bahreini Nagydíj, 2009, Jenson Button, Lewis Hamilton, McLaren
Brawn GP's British driver Jenson Button drives ahead of McLaren Mercedes' British driver Lewis Hamilton at the Sakhir racetrack, during the qualifying session of the Bahrain Formula One Grand Prix at, on April 25, 2009 in Manama. Toyota's Italian driver Jarno Trulli took the pole position ahead of Toyota's German driver Timo Glock and Red Bull's German driver Sebastian Vettel. AFP PHOTO / KARIM SAHIB (Photo by KARIM SAHIB / AFP)
Vágólapra másolva!
A szezon első két futamának legnagyobb meglepetése egyértelműen Fernando Alonso két dobogós helyezése volt. A kétszeres világbajnok most elárulta, hogy mire is emlékezteti ez őt.

A 42 éves spanyol pilóta Bahreinben, majd Szaúd-Arábiában is a harmadik helyen zárt, mindkét futamon csak a két Red Bull tudta megelőzni az Aston Martin veteránját. A csapat fejlődése tavaly óta szembetűnő, de nem példátlan.

A Formula1.com-nak, a sorozat hivatalos oldalának Alonso elmondta, hogy az Aston Martin látványos fejlődése leginkább arra emlékezteti, amikor a Brawn GP-t 2008 telén faképnél hagyta a japán Honda, az angol csapat pedig ennek ellenére 2009-ben Jenson Button révén az egyéni, valamint a brit szárnyalásának köszönhetően a konstruktőri világbajnoki címet is megszerezte.

Jenson Button a Brawn volánja mgött a 2009-es Bahreini Nagydíjon, mögötte a fiatal Lewis Hamilton nyomja a gázt Forrás: AFP/Karim Sahib

A spanyol szerint azonban az Aston Martin fejlődése még látványosabb, köszönhetően annak, hogy 2022-ről 2023-ra fordulva alig változtak a legfontosabb szabályok.

De Alonso egy közelebbi példát is mondott:

"A Ferrari 2020-ban és 2021-ben is nagyon gyenge volt, hogy aztán tavaly az első két vagy három futamot megnyerjék, és végig harcban legyenek a világbajnoki címért."

Szerinte az Aston fejlődése azért jelentősebb, mert egy olyan időszakban született, amikor nem változtak jelentősen a szabályok, azaz mindenkinek ott volt a kezében a korábbi fejlesztések eredménye, nem pedig üres lappal kellett kezdeni a téli munkát.

"Nagyon tehetséges csapatunk van, és ez még csak a kezdet volt. Legalábbis remélem, hogy csak a kezdet volt."

Alonso még külön kiemelte a csapat első emberének, Lawrence Strollnak a munkáját, aki az F1-be visszatérve egy olyan tervet tett le az asztalra, ami alapján öt éven belül a vb-címre is esélyes csapat lesz az Aston Martinból. Ez a csapat harmadik éve a Forma-1-ben, és az eddigiek alapján kijelenthető, hogy jó úton járnak.